Vallmo

Jättevallmo (Papaver) är imponerande med sina väldiga blommor! Och gemensamma drag för de olika sorterna är just de stora blommorna, (10 - 15 cm vida), den kraftiga pålroten och de parflikiga bladen. Den är en mycket läcker, robust och lättodlad perenn, som är härdig i hela landet. Lika fin i en vanlig, klassisk rabatt som i en mer vild form av plantering. Jorden ska vara lätt och väldränerad och läget ska vara soligt.

Blomningen infaller ofta i juni och en bit in i juli, beroende på var i landet man bor, för att sedan vissna ned helt. Samplantera därför gärna med andra lite större växter, som kommer efter att vallmon har vissnat, för att fylla tomrummet som blir. Bra grannar är prydnadsgräs, brudslöja, lammöron, stäppsalvia och höstflox. Jättevallmo är en bra snittblomma om den plockas i knopp och sätts i hett vatten!

Det finns många sorter på marknaden och flera är från 1900-talets första hälft. En hel del sorter är framtagna av den engelske plantskolisten, Amos Perry, vilket syns på sort namnen!

Product added to wishlist

Vi använder cookies för en bättre användarupplevelse!