Perenner

Barrotade Perenner

Ordet perenn är latin och betyder beständig, som varar året om. Perenna växter återkommer år efter år. De vissnar ned på hösten, vilar under vintern och väcks åter igen till liv på våren. Alla växter träd, buskar och lökväxter, som har en längre livscykel än två år, är en perenn. Men man brukar begränsa perenner till fleråriga, fullt härdiga örtartade prydnadsväxter.

Perenner är trädgårdens viktigaste byggstenar och utgör ryggraden i en rabatt. De sätter tonen för trädgården, dess utseende och känsla. De skapar färgrika rabatter snabbt och lätt. De finns i alla storlekar och färger och för alla lägen. Samplanterar man perenner med olika blomningstid får man rabatter som blommar under hela säsongen.

De flesta perenner som du köper ifrån oss levereras barrotade. Barrotade perenner kan planteras utomhus direkt men vid risk för nattfrost bör rötterna täckas med till exempel löv. Det bästa är att förplantera i krukor. Då hinner perennerna ta sig innan det är dags för utplantering. Förvara krukorna inomhus i sval miljö eller ta in dem om det är risk för frost. Plantera ut när plantan växt till sig. De flesta perenner behöver 4 till 6 veckor på sig för att komma igång.

Om du inte kan ta hand om dina perenner när de anländer från oss, kan de förvaras i ca 5 plusgrader i kylskåpet, dock max någon vecka. Bildas kondens så öppna påsarna men snabb plantering ger bäst resultat!

Barrotad Perenn / Funkia Exempel på en Barrotad Perenn / Funkia

Product added to wishlist

Vi använder cookies för en bättre användarupplevelse!